Retro stol

Pri opremljanju prostorov opažamo, da je meja med zunaj in znotraj vedno bolj zabrisana. Ob odprti panoramski steni je jedilnica obenem zunaj in znotraj. Ko ležiš na trosedu na pokriti terasi, se počutiš enako, kakor v dnevni sobi.

vir: internet

vir: internet

Tako smo so odločili za razvoj novega stola, ki bo primeren bodisi za na vrt bodisi za v jedilnico. In kot povsod se tudi pri nas vse začne pri ideji.

V oblikovalski ekipi so dobili navdih pri babici. Osredotočili so se na stol, na katerem nam je stara mama v svoji dišeči kuhinji postregla najboljše kosilo. Obenem, pa ga je marsikdaj kdo odnesel tudi na vrt, da je lažje splezal na drevo ali pa si zloščil čevlje. Tisti stol je bil lep in trpežen.

In hkrati se tudi trendi notranjega oblikovanja nenehno spreminjajo. Zadnja obdobja se ostre linije umikajo mehkim, kovina in steklo se umikata lesu in blagu, enobarvni odtenki se umikajo pisanim vzorcem. V ospredje prihaja vintage videz in kakovostni materiali, kot jih poznamo iz starih časov.

Naši oblikovalci so si zamislili stol v kombinaciji kovine in lesa. Skica je bila dovolj, da so v razvojni ekipi naredili grob prototip. Všeč nam je bil! Ustrezal je odlikam pohištva Metal design. Retro stol je eleganten, trajen in udoben.

Render stol Retro

Odločili smo se, da ga bomo razvijali dalje in takoj smo se lotili dela. V razvojnem oddelku so naredili natančen načtrt stola in ga dodelali do popolnosti. Metal design izdeluje zahtevne kovinske izdelke in tudi lastno pohištvo je narejeno do stotinke milimetra natančno.

Za tem je bilo potrebno poiskati vsa poreben material. V poštev pride le najboljše jeklo in izkušeni nabavnik ve, da je kvaliteta pomembnejša od cene.

Samo masiven les lahko naredi pravi videz jedilnega stola. Tako je sledilo iskanje dobaviteljev lesenega sedišča in hrbtišča. Les je izredno zahteven material in le pravi mojstri so lahko ustregli našim željam.

vintage zelena s svetlim lesom

Vintage zelena s svetlim lesom

Trenutno stol testiramo in pripravljamo notranje postopke. Odločamo se za standardno paleto barv in vrst lesa. Rdeča v kombinaciji z ameriškim orehom sodi v sodobno kuhinjo. Vintage zelena z lesenim sediščem, pa ne bi smela manjkati v podeželjski hiši.

Stol bo v prodaji v začetku 2018, do takrat pa ste vabljeni, da nam napišete vaše mnenje!

2 thoughts on “Retro stol

  1. andreja klinar

    Spoštovani,

    čudovit stol ste razvili! Zelo mi je všeč, čestitam.

    uspešno in zadovoljno v novo leto želim
    Andreja Klinar

Leave a Reply