Monthly Archives: August 2018

V novo šolsko leto s prenovljeno spalnico

Novo šolsko leto se je začelo.  Treba je že resno delati za šolo, narediti  prve domače naloge, prve predstavitve in seveda organizirati prva popoldanska skupinska učenja.

Čeprav v praksi  večina šolarjev piše domačo nalogo v kuhinji in se uči povsod, razen za pisalno mizo, je vseeno smiselno v spalnici narediti prostor za pisalno mizo in za potrebščine povezane s popoldanskimi aktivnostmi.

Pri tem ne gre pozabiti, da je spalnica prvotno namenjena počitku. Temu prilagojene naj bodo tudi barve. Močne barve, kot so rumena, oranžna ali rdeča bodo slabo vplivale tako na spanec, kot na učenje. Za pomnenje bodo najboljša izbira nežni odtenki modre ali vijolične barve.

Dobro je najti prostor za pisalno mizo ter vse potrebščine in rekvizite, vseeno pa sobe ne moramo napolniti kot cisterno. Postavitev opreme mora biti v ravnovesju, omogočati mora dovolj svetlobe, prosto gibanje in, kar je za učenje še najbolj pomembno, biti mora dovolj zračna.

Trend lesenega pohištva s predali pod posteljo, igralnico pod pogradom in pisalno mizo v omari je rešitev za prostorsko stisko, dolgoročno pa škoduje dobremu spancu in prijetnemu počutju saj prostoru vzame zračnost. Tudi po feng shui veščini urejanja prostora moramo pustiti prost pretok energije okrog postelje ter dovolj prostora za knjige in potrebščine na pisalni mizi.

Za kovinske postelje velja, da so rešitev za velike prostore, češ, da so težke in visoke ter vlečejo nase vso pozornost v splanici. Resnično pa so odlična rešitev tudi za male prostore. Pod in okrog postelje kroži zrak, kar pa še ne pomeni, da ni možno dati rekvizitov pod posteljo ali na katero od njenih stranic obesiti jopico.

Prednost kovinskih postelj je tudi njihova trdnost. Postelja v mladinski sobi ima velikokrat funkcijo boxarskega ringa, modne piste ali koncertnega odra. Postelja iz cenenega lesa se ob tem prej ali slej zlomi, kovinska postelja Metal design pa ostane enaka do poroke in še za vnuke.

Za najmanjše prostore je rešitev pograd. Lesen pograd lahko kupite za nizko ceno, kvaliteta pa bo tej primerna. O nesrečah v mladinski sobi v povezavi s pogradi smo že vsi slišali zato je nujno, da se odločimo za kvaliteten pograd. Kovinski pogradi so najmočnješi. Nastanitveni obrati jih uporabljajo že desetletja. Pogradi podjetja Metal design so narejeni tako, da se razstavijo in jih lahko spremenite v dve postelji, ki jih potem preselite kamor želite. Tako so to najbolj kakovostni in dolgoročno najcenejši pogradi, kar jih je.

Prostor bo izgledal večji, če bo veliko naravne svetlobe in bo pobarvan v svetle barve. Otroci bodo mirni, hkrati pa bodo z veseljem povabil sošolce na skupno učenje.  Če bodo, za popestritev, imeli posteljo v rdeči barvi s posteljnino z motivom iz risanke Avtomobilčki ali moder pograd  s posteljnino z motivom iz risanke Frozen ali oranžno posteljo z ikono Garfieldom pa bodo še toliko bolj navdušeni.

Ko je otroška soba končno v celoti opremljena in ustreza njihovim željam in potrebam, pa ne pozabite, da je to njihov prostor. V mladinsko sobo ne vstopajte brez opozorila in ne ukvarjajte se preveč s tem, ali je ali ni pospravljena. Gre za prostor, kjer se mora dobro počutiti kdor njem spi in ustvarja in ne kdor zanj plačuje.

Spokojno tudi po dopustu!

Po povratku iz dopusta nam še kakšen teden ostane navada, da se zvečer raje, kot pred TV, usedemo na teraso ali vrt in poklepetamo. Zaradi poležavenja v času dopusta in vsega udobja, po povratku še hitreje začutimo neudoben stol. Dobro je, da poskrbimo, da bo spokojnost ostala v nas še dolge mesece po dopustu. Na kovinskih stolih Metal design je to zagotovljeno!

Stola Retro Ona in Retro On

Stol Pariz

Stol Castrum

Stol Oliver